Kurutulmuş Dilme Fasulye - Amasya
                
                
                    Kurutulmuş Dilme Fasulye Yemeği Malzemeleri Nelerdir
	- 1/2 kg. kurutulmuş fasulye
 
	- 1/2 kg. kemikli koyun eti
 
	- 1 soğan • 1 yemek kaşığı salça
 
	- Kırmızı biber
 
	- Tuz
 
	- sarımsaklı yoğurt
 
Kurutulmuş Dilme Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır
Dilinerek gölgede kurutulan fasulye yumuşayıncaya kadar haşlanır. Diğer taraftan kemikli koyun eti suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra soğanlar ilave edilir ve etle birlikte kavrulur. Haşlanmış fasulyeler salça, tuz, kırmızı biber ve 2 su bardağı sıcak su konularak kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
 
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Amasya Kurutulmuş Dilme Fasulye Yemeği,
                                            Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5156   
                            Eklenme Tarihi :
                                31 Ocak 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                07 Aralık 2021 Salı