Kurutulmuş Dilme Fasulye - Amasya
Kurutulmuş Dilme Fasulye Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg. kurutulmuş fasulye
- 1/2 kg. kemikli koyun eti
- 1 soğan • 1 yemek kaşığı salça
- Kırmızı biber
- Tuz
- sarımsaklı yoğurt
Kurutulmuş Dilme Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır
Dilinerek gölgede kurutulan fasulye yumuşayıncaya kadar haşlanır. Diğer taraftan kemikli koyun eti suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra soğanlar ilave edilir ve etle birlikte kavrulur. Haşlanmış fasulyeler salça, tuz, kırmızı biber ve 2 su bardağı sıcak su konularak kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Kurutulmuş Dilme Fasulye Yemeği,
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4481
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı