­ AMASYA SİNİ BÖREĞİ | Kültür Portalı

Amasya Sini Böreği - Amasya

Amasya Sini Böreği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg un
  • Alabildiği kadar su
  • Tuz
  • 250 gr tereyağ
  • Dövülmüş ceviz

Amasya Sini Böreği Nasıl Yapılır

Un, su ve tuz birlikte yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur 1,5 cm kalınlığında oklava ile açılıp üzerine eritilmiş tereyağ sürülerek rulo şeklinde kapatılır. Rulo hamur üçe bölünür. 3 beze haline getirilir. 3 bezede ayrı ayrı oklava ile sini büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye açılmış hamur yerleştirilir. 1. ve 2. yufka yağlanarak ceviz serpilir. Üçüncü yufka da yerleştirilip, üzeri eritilmiş tereyağ ile yağlanır. Ocakta sini döndürülerek kızartılır. Böreğin altı kızartıldıktan sonra üstü aynı şekilde kızartılır ve servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 8647    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba