Kartlaç - Zonguldak
                
                
                    Kartlaç
Kartlaç İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
400 gram mısır unu
50 gram yumurta
400 gram süt
20 gram ayçiçek yağı
10 gram tereyağı
kabartma tozu
tuz ve şeker
Kartlaç Nasıl Hazırlanır?
Yumurta, süt ve şekeri bir kaç dakika çırpınız. Diğer malzemeleri ilave edip yoğurunuz. Hamuru bulamaç haline getirmek için gerekirse süt ilavesi yapınız. Eritilmiş tereyağını tavaya küçük miktarlarda dökerek kısık ateşte pişiriniz. Alt tarafı piştikten sonra ters çevirerek diğer tarafını da pişiriniz.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kartlaç (Gartlaç)
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        10982   
                            Eklenme Tarihi :
                                22 Ağustos 2014 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                06 Mayıs 2019 Pazartesi