Ankara Simidi - Ankara
Ankara Simidi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg un
- 50 g maya
- Aldığı kadar su
- Tuz
Üstü için malzeme
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 8 su bardağı su
- Kavrulmuş susam
Ankara Simidi Nasıl Yapılır
Un, maya, tuz, yeterince su (sert bir hamur olacak kadar) ile hamur yoğrulur ve 25-30 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta 8 su bardağı su ile yarım çay bardağı pekmez kaynatılır. Sıcak halde bekletilir. Simit şekli verilen hamurlar su ve pekmez (susamlı) karışımının içine batırılıp çıkarılır ve hafifçe kurutulduktan sonra fırına verilir. Sıcak yenilmesi tavsiye olunur.
Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ankara Simidi
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14450
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı