Tandır Çöreği - Ankara
Tandır Çöreği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kilogram un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 şişe maden suyu
- Tuz
İç Malzemeleri
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 5 adet patates
- Pul biber
- Nane
- Tuz
Tandır Çöreği Nasıl Yapılır
Ilık su, yoğurt, maya, maden suyu, tuz karıştırılıp yoğurulur. Hamurun mayalanması beklenir. Daha sonra hamur bezelenir. Tek tek açılıp yağlanır. Küçük küçük kesilerek aralarına iç harcı konularak kapatılır. Üzerine torba yoğurdu sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Tandır çöreği
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15547
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı