Tava Böreği - Ankara
Tava Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Aldığı kadar un
- 1 demet maydanoz
- 250 gram peynir (içi için)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (içi için)
- Tuz
Tava Böreği Nasıl Yapılır
Tüm malzemeler hep birlikte, sert baklavalık hamur gibi yoğrulur ve 6 pazıya ayrılır. Daha sonra 15-20 dakika dinlendirilir. Ayrılan her bir pazı baklava gibi açılır. Açılan hamurun içine yemek kaşığı ile sıvı yağ sürülür. Hamur alttan ve üstten yarım daireye yakın birbirlerinin üstüne gelecek şekilde katlanır. Sonra sağdan ve soldan aynı şekilde uçlar üste gelecek şekilde katlanarak kare biçimi verilir. Hazırlanan börek içi karenin ortasına getirilerek köşelerden içe doğru bohça şeklinde katlanır. Hamurun açılmaması için merkezde birleşen dört ucun üstüne parmakla basılır. Bohça şeklini alan hamur tavada az yağda iki taraflı gevrekçe kızartılarak servise hazır hale getirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Tava böreği
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4055
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı