Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması - Ankara
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 1 dizi kurutulmuş biber
- 500 g pirinç
- 4 adet kuru soğan
- Yarım bağ dereotu
- Yarım bağ maydanoz
- Nane Karabiber
- Kırmızıbiber
- Limon
- Zeytinyağı
- Salça
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Nasıl Yapılır
4 orta boy kuru soğan doğranıp zeytinyağı ilave edilerek kavrulur. Üzerine salça eklenir. Yıkanan pirinç ilave edilir ve biraz kavrulur. Kavrulan pirinç ocaktan indirilir ve nane, kırmızıbiber, karabiber konularak karıştırılır. İstenilirse yarım limon konulup biraz bekletilir. Bu arada ayrı bir tencerede haşlanan biberlerin içine hazırlanan malzeme konulur. Üzeri domatesle kapatılıp kısık ateşte pişirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Kuru biber dolması
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Dolmalar ve Sarmalar
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7484
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Ekim 2025 Çarşamba