Gıcır - Bartın
Gıcır Malzemeleri Nelerdir
- 7 bağ gıcır (Diken Ucu)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 yumurta
- 5-6 adet yeşilbiber
- Tuz
- Pulbiber
Gıcır Nasıl Yapılır
Yıkanan gıcırlar doğranır ve haşlanır. Sıvıyağda soğan, biber, sarımsak kavrulur. Haşlanan gıcırlar soğanlı karışıma ilave edilir. Karışım biraz daha kavrulduktan sonra tuzu ile pulbiberi de ilave ettikten sonra ayrı bir kapta çırpılan yumurtalar dökülür. Yemek piştikten sonra ocaktan alınır ve servis edilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Gıcır
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6344
Eklenme Tarihi :
15 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı