­ TAVUKLU BÖREK | Kültür Portalı

Tavuklu Börek - Bartın

Tavuklu Börek Malzemeleri Nelerdir

  • 4 adet kuru yufka
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tavuk

Tavuklu Börek Nasıl Yapılır

Parçalara ayrılan (arzuya göre tüm) tavuk haşlanır. Haşlanan tavuğun suyu ile kuru yufkalar ıslatılır. Islatılan kuru yufkalardan bir tanesi yağlanılan tavaya yerleştirilir, iki tanesi parçalanarak tavaya dizilir. Tavaya dizilen yufkalar ocakta çevrilerek pişirilir. Servis tabağına alınan yufkaların üzerine tavuk parçaları yerleştirilir.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 9302    Eklenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı