Küncülü Gömme - Elazığ
Küncülü Gömme Malzemeleri Nelerdir
Harcı İçin:
- 7 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı bulgur (ıslatılmış)
- 3 yemek kaşığı küncü
- Tuz
- Reyhan
Hamuru İçin:
Küncülü Gömme Nasıl Yapılır
Önce hamur yoğrulur. Sonra bir tencerenin içine biraz yağ koyulup ince kıydığınız soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra küncü, bulgur, tuz ve reyhan ilave edilerek iyice karıştırılır. Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler koparılıp tek tek açılır. Tepsinin altı yağlanır ve açılan her yufkanın arasına harcı azar azar serpiştirilir. Bu işlemler bittikten sonra hamuru kare şeklinde kesilip üzerine biraz sıvı yağ gezdirilip fırına atılır. Üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Küncülü Gömme
Görsel Sahibi: Nuray Sanac
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7002
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
28 Kasım 2022 Pazartesi