­ YALANCI DOLMA | Kültür Portalı

Yalancı Dolma - Bayburt

Yalancı Dolma Malzemeleri Nelerdir

  • ½ kg lahana yaprağı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 250 g parça et veya kavurma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 150 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 1 adet kuru soğan (büyük) 
  • tuz ve kırmızıbiber

Yalancı Dolma Nasıl Yapılır

Önce bulgur, pilav gibi pişirilir, lahana yaprakları ise sıcak su ile haşlanır, pişirilmiş bulgur içerisine 2 çorba kaşığı un karıştırılır. Dolma iç hazırlanarak yapraklara sarılır. Başka bir kapta soğan pembeleşinceye kadar kızartılır. Üzerine parça etler eklenerek pişirilir. Sonra dolmalar eklenir. Kavurma ile pişiriliyorsa dolma ile birlikte kavurmalar konulur. 2 bardak su birkaç taşım pişirilir. Servis yapılır.

Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 12322    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2022 Perşembe