Tutmaç Çorbası - Bingöl
                
                
                    Tutmaç Çorbası Malzemeleri Nelerdir
	- 500 g un
 
	- 1 kg yoğurt
 
	- 2 baş sarımsak
 
	- 1 kaşık tereyağı
 
	- 200 g kavurma
 
	- Toz biber
 
	- Nane
 
	- Tuz
 
Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır
Un biraz tuz ile yoğrulur. Hamur haline getirilip, yoğrulan hamur kağıt inceliğinde yufkalar haline getirilir. Temiz bir bez üzerinde tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su karıştırılıp hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir. Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilererk servis yapılır.
Kaynak: Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Tutmaç Çorbası
                                            Görsel Sahibi: Akİf AKBANA
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Tutmaç Çorbası
                                            Görsel Sahibi: Akif AKBANA
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        22058   
                            Eklenme Tarihi :
                                25 Ocak 2013 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                26 Nisan 2022 Salı