­ TUTMAÇ ÇORBASI | Kültür Portalı

Tutmaç Çorbası - Bingöl

Tutmaç Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g un
  • 1 kg yoğurt
  • 2 baş sarımsak
  • 1 kaşık tereyağı
  • 200 g kavurma
  • Toz biber
  • Nane
  • Tuz

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır

Un biraz tuz ile yoğrulur. Hamur haline getirilip, yoğrulan hamur kağıt inceliğinde yufkalar haline getirilir. Temiz bir bez üzerinde tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su karıştırılıp hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir. Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilererk servis yapılır.

Kaynak: Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 17836    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2022 Salı