Mudurnu Saray Helvası - Bolu
Mudurnu ilçemize özgü olup ülke çapında tanınan bu üründür. Mudurnu ‘da üretilerek ülke çapında dağıtımı yapılmaktadır. İlçe ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Mudurnu'da depme helva olarak ta bilinir.
Yapılışı: Un tereyağıyla kavrularak miyane haline getirilir. Şeker suda kaynatılır. Daha sonra elde çekiştirilerek liflenmesi sağlanır. Biraz dinlendikten sonra tepsiye tepilir. Un ve şeker iyice karıştırılarak yedirilmelidir. Tepsiye tepilen tatlı baklava gibi kesilerek servis yapılır.
Kaynak: www.bolu.gov.tr/default_B0.aspx?content=304
fotoğraf: İl Kültür Turizm arşivi
Mudurnu Saray Helvası foto: Fazıl Karaduman arşivi
fotoğraf: www.bolu.gov.tr/default_B0.aspx?content=304
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9890
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
28 Temmuz 2017 Cuma