Kedi Batmaz - Bolu
Kedi Batmaz Malzemeleri Nelerdir
- Un
- Su
- Tuz
- 2 Yemek kaşığı tereyağı
- Tuzlu keş
Kedi Batmaz Nasıl Yapılır
Bir tencereye yarısını dolduracak kadar su konur. Su kaynatılır. Kaynayan suyun içine azar azar un konularak karıştırılır, tam koyu kıvama gelinceye kadar un katılır. Tuzunu ve yağını koyup katı bir hamur haline gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra bir tabağın içine tuzlu keş rendelenip konulur. Bir kaseye soğuk su konulur. Bir kaşık yardımıyla pişmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp tabağa konulur. Hazırladığımız hamurun kaşığa yapışmaması için ara sıra kaseye koyduğumuz suya batırılır. Tabağa bir miktar hamur çıkardıktan sonra üzerine tekrar tuzlu keş serpilir. Tereyağı bir tavada kızartılır ve hazırladığımız hamurun üzerine dökülerek servis yapılır.
Kaynak: Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bolu Geleneksel Mutfak
Kedi Batmaz
Görsel Sahibi: Bolu İl Kültür ve Turizm Md.lüğü arşivi
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
34162
Eklenme Tarihi :
14 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Nisan 2022 Çarşamba