Taze Fasulye Kavurması - Çankırı
Taze Fasulye Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- yarım kg taze barbunya fasulye
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
- karabiber
- tuz
Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır
Fasulyeler yıkanıp doğranır. Yemeğin pişirileceği tencerede veya tavada yağın içine yumurta kırılır ve karıştırılarak pişirilir. Üzerine fasulyeler ilave edilir ve kısık ateşte arada karıştırılarak pişirilir. Pişmesine yakın karabiber ilave edilir. Pişen fasulye kavurması yöreye mahsus ince yufka ekmek ile servis edilir.
Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü
TAZE FASULYE
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (2013)
M.Kemal KARATATAR
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4713
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2014 Salı
Güncellenme Tarihi :
24 Ağustos 2022 Çarşamba