Karnabaharlı Tavukgöğsü  - Denizli
                
                
                    Karnabaharlı Tavukgöğsü Malzemeleri Nelerdir
	- 1 adet küçük karnabahar
 
	- 1 adet soğan
 
	- 3 adet sarımsak
 
	- 1 kase mantar
 
	- 1 kase kaşar rendesi
 
	- 1 adet tavuk göğsü
 
	- 1 çorba kaşığı dolusu un
 
	- 2,5 su bardağı süt
 
	- Tuz, karabiber
 
Karnabaharlı Tavukgöğsü Nasıl Yapılır
Karnabaharları haşlanıp, fırın tepsisine kuşbaşı büyüklüğünde yerleştirilir. Un bir miktar sıvı yağ ile kavrulup süt ilave edilir ve muhallebi kıvamında pişirilir. Karnabaharların üzerine gezdirilir. Soğan ve sarımsak ince ince doğranıp biraz sıvı yağda kavrulur. Küp şeklinde doğranmış tavuk göğsü ilave edilip, biraz daha kavurarak mantar ilave edilir. Az kavurduktan sonra karışım karnabaharların üzerine yayılır. Üzerine kaşar rendelenip, üzeri kızarıncaya kadar 150 dereceye ayarlı fırında pişirilir. 
Tarif: Hatice AVCAR Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Karnabaharlı Tavukgöğsü
                                            Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Etli Sebze Yemekleri
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        3741   
                            Eklenme Tarihi :
                                21 Şubat 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                25 Ekim 2022 Salı