Kiraz Reçeli - Isparta
Kiraz Reçeli Malzemeleri Nelerdir
Hazırlama Süresi: 60 dakika
- 1 kg kiraz
- 1 kg toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kirazlar yıkanıp çekirdekleri çıkarılır. Tencereye alınarak üzerine şeker ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, birkaç saat bu şekilde dinlendirilir. Şeker iyice eridiğinde ocağa alınır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme sırasında oluşan köpükleri alınır. Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyu eklenir. Kıvamına gelince ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır ve kavanozlara doldurulur.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kiraz Reçeli
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2650
Eklenme Tarihi :
03 Nisan 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
04 Temmuz 2023 Salı