Patlıcan Kebabı - Denizli
Patlıcan Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg patlıcan
- 3 adet domates
- 3 adet biber
- 2 adet soğan
- 1 kg. kuşbaşı et
- 1 bardak sıvı yağ
- Tereyağı
- Tuz, karabiber
Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır
Bir tencerede kuşbaşı et tereyağı ile kavrulur, salça ilave edilip pişirilir. Patlıcanlar soyulur ve dilimlenerek kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir tepsiye döşenir. Pişen etler patlıcanın üzerine dökülür. Üzeri yeşilbiber ve domatesle süslenir. Tuz ve karabiber ekilir ve fırında pişirilir.
Tarif: Neriman AKYÜZ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Patlıcan Kebabı
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5069
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
25 Ekim 2022 Salı