­ TAVAS GÖVECİ | Kültür Portalı

Tavas Göveci - Denizli

Tavas Göveci Malzemeleri Nelerdir

  • 150 g kuyruk yağı
  • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil veya kuru biber
  • 4-5 adet domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz

Tavas Göveci Nasıl Yapılır

Odun ateşinde ve toprak göveç kabında ince kıyılmış kuyruk yağı eritilir. Kuşbaşı et 25-30 dakika hafif ateşte kavrulur. Küp şeklinde doğranan soğan ilave edilerek 10-15 dakika pişirilir. Biberler doğranarak eklenir ve 15 dakika daha pişirilir. Daha sonra enine doğranmış domatesler katılarak kaynayan suyun malzemeyi örtecek kadar ilavesiyle renk için kırmızı toz biber konularak 40-50 dakika pişirilir. 4-5 diş sarımsak son 10 dakikada ilave edilir. Üzeri maydanoz ile süslenir. 

Tarif: Adile ZOR Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 6679    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Kasım 2022 Perşembe