Peynirli Ekmek - Haçapuri - Düzce
Peynirli Ekmek Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı su
- 1 küçük paket toz maya( 1 paket instens toz maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kg kaşarla karışık köy peyniri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kg un
Peynirli Ekmek Nasıl yapılır
Bir kabın içine 1 su bardağı sıvıyağ, 4 su bardağı ılık su ,tuz, şeker ve maya konulur. Yaklaşık 1 kg un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur 5 büyük pazıya ayrılır. Tezgâha un serpilir ve hazırlanan pazılar elle yirmi santim çapında olacak şekilde açılır. Ortasına bolca rendelenmiş peynir konur. Büzülerek toplanır. Tekrar un yardımıyla elle bastırılarak açılır. Yaklaşık 40 santim çapına, yarım milim kalınlığa gelinceye kadar açılır. Fırın tepsisine konulur. Üzerine yoğurtla karışık yumurta sarısı sürülür.180-200 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat pişirilir. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürülerek servis edilir.
Hazırlanış Süresi; 180 dakika 15 kişilik
Bu tarif Düzce Gürcü Kültür Derneği işbirliği ile hazırlanmıştır.
Peynirli Ekmek Haçapuri
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Peynirli Ekmek Haçapuri
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Peynirli Ekmek Haçapuri
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3465
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe