­ SIRIN | Kültür Portalı

Sırın - Erzincan

Sırın Malzemeleri Nelerdir 
 
Hamuru için:
• 750 g un
• 2 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 paket maya
 
Üzeri için:
• 1 kase yoğurt
• 250 g tereyağı
• Pul biber
 
Sırın Nasıl Yapılır 
 
Su, tuz, maya ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur dinlendikten sonra 10 beze yapılır. Açabildiğimiz kadar ince açılan yufkalar sacda çok az pişirilir. Yumuşak yufkalar rulo şeklinde yapılıp parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dizilir. 150 gr yağ eritilip yufkaların üzerine dökülür. Daha sonra servis tabağına alınan yufkaların üzerine sulandırılmış yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir.
Görüntülenme Sayısı : 180    Eklenme Tarihi : 29 Ağustos 2025 Cuma    Güncellenme Tarihi : 03 Ekim 2025 Cuma