Sırın - Erzincan
                
                
                    Sırın Malzemeleri Nelerdir 
 
Hamuru için:
• 750 g un
• 2 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 paket maya
 
Üzeri için:
• 1 kase yoğurt
• 250 g tereyağı
• Pul biber
 
Sırın Nasıl Yapılır 
 
Su, tuz, maya ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur dinlendikten sonra 10 beze yapılır. Açabildiğimiz kadar ince açılan yufkalar sacda çok az pişirilir. Yumuşak yufkalar rulo şeklinde yapılıp parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dizilir. 150 gr yağ eritilip yufkaların üzerine dökülür. Daha sonra servis tabağına alınan yufkaların üzerine sulandırılmış yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Sırın
                                            Görsel Sahibi: Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        180   
                            Eklenme Tarihi :
                                29 Ağustos 2025 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                03 Ekim 2025 Cuma