Doğrama - Gaziantep
                
                
                    Doğrama  Malzemeleri Nelerdir
	- 500 g kuşbaşı et
 
	- 3 adet patlıcan
 
	- 1/2 çay bardağı yağ
 
	- 1 yemek kaşığı domates salçası
 
	- 1 adet orta boy kuru soğan
 
	- 200 g nohut
 
	- 2 adet orta boy domates
 
	- 3 adet yeşil sivribiber
 
	- 1 adet limon
 
	- kuru nane
 
	- 3-5 diş sarımsak
 
	- 4 su bardağı su
 
Doğrama Nasıl Yapılır
Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavrulur. Kavrulan etin üzerine doğranmış kuru soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devan edilir. Bu karışımın içine salça koyup karıştırılır ve 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ve nohut pişene kadar kaynatmaya devam edilir. Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar, domatesler, yeşilbiberler ve  sarımsaklar ilave edilir. Malzemelerin hapsi pişinceye kadar kaynatılır ve pişmeye yakın 1 adet limonun suyu sıkılır. Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur. Bu yağ sıcak sıcak yemeğin üzerinde gezdirilir. Yemek servise hazırdır.
Gaziantep Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Doğrama
                                            Görsel Sahibi: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Etli Sebze Yemekleri
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        12806   
                            Eklenme Tarihi :
                                21 Mart 2017 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                04 Ocak 2023 Çarşamba