Huris Tepsi - Bilecik
                
                
                    Huris Tepsi Malzemeleri Nelerdir
	- İki orta boy soğan
 
	- 1 yemek kaşığı salça
 
	- Kırmızı toz biber
 
	- 2 yemek kaşığı margarin
 
	- 500 g tavuk bonfile
 
	- 1.5 su bardağı pirinç
 
Huris Tepsi Nasıl Yapılır
Bir tencerenin içine konulan margarin, salça, kırmızı toz biber ve küp şeklinde doğranmış soğanlar kavrulur, ardından ilave edilen tavuklar ile kavrulmaya devam edilir. Üzerini kapatacak şekilde su konularak pişirilmeye bırakılır. Bir tepsi içerisine bir buçuk su bardağı pirinç yayılarak konur. Üzerine pişirilmeye bırakılan yemeğin suyundan konularak ateşte bir miktar pişirilir. Pişen tüm malzeme tepsi içindeki pirincin üzerine dökülür ve tepsi fırına verilir. Dinlendirilen yemek servis yapılır.
Kaynak: Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Huris Tepsi
                                            Görsel Sahibi: Bilecik Valiliği İl Yıllığı
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Etli Sebze Yemekleri
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        6762   
                            Eklenme Tarihi :
                                13 Temmuz 2017 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                20 Nisan 2022 Çarşamba