­ SARIMSAK KEBABI | Kültür Portalı

Sarımsak Kebabı - Gaziantep

Sarımsak Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g orta yağlı zırhta çekilmiş kıyma
  • 1.5 kg taze baş sarımsak (acımamış olacak)

Sosu İçin:

  • Bir çorba kaşığı nar pekmezi
  • Yarım su bardağı su
  • Çeyrek su bardağı limon suyu

Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır

Sarımsaklar yıkanarak ikiye bölünür ortası çıkartılır. Kıyma diğer kıymalı kebaplarda olduğu gibi suyla hafif ıslatılarak et sakızlaşıncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak şişe bir kıyma bir sarımsak olarak saplanır ve mangalda pişirilir pişme süresi sarımsakların cinsine göre ayarlanır

Görüntülenme Sayısı : 11467    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Ocak 2023 Pazartesi