Simit (ince bulgur) Kebabı - Gaziantep
Simit Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 200 g köftelik simit
- 1 baş soğan
- 5–6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nane
- Karabiber
- Tuz
Simit Kebabı Nasıl Yapılır
Simit çok az su ile ıslatılır. Kebapçıların deyimi ile soğutulur. soğan ve sarımsakların ince doğranarak ( ince doğranmazsa kıyma dağılabilir) soğutulan simide eklenir biraz yoğrulur. Köfte yumuşayınca kıyma ve baharatlar konur iyice yoğrulur köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şişe geçirilir elle düzeltilerek köftenin şişin etrafına eşit oranda sarılması sağlanır orta hararetli ateşte şişler sık çevrilerek pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır
Simit (İnce Bulgur) Kebabı
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
12360
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
09 Ocak 2023 Pazartesi