­ TAVUK ETLİ KURU BAMYA | Kültür Portalı

Tavuk Etli Kuru Bamya - Çankırı

Tavuk Etli Kuru Bamya Malzemeleri Nelerdir

  • 1 baş soğan
  • 250 g tavuk eti
  • 100 g kuru bamya
  • 2 kaşık tereyağ
  • Limon suyu
  • 1 kaşık salça
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı biber
  • Tuz 
  • Su

Tavuk Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır

Çiçek bamya bez içinde ovularak tüylerinden temizlenir. Bamyalar limonlu sıcak suda haşlanır. Sudan çıkarılarak ipinden sıyrılır. İnce kıyılmış soğan, salça, tereyağ, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber ile ayrı bir tencerede kavrulur. Soğanı ölünce tavuk eti konulur ve suyu çekene kadar karıştırılır. Üzerine su ilave edilerek etin pişmesi beklenir ve üzerine limon suyu ilave edilir. Piştikten sonra sıcak suda haşlanan çiçek bamya tencereye konur ve pişirilir.

Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü

Çankırı Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 7198    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Temmuz 2022 Pazartesi