­ AFYON LOKUMU | Kültür Portalı

Afyon Lokumu - Afyonkarahisar

Lokumun geleneksel bir Türk tatlısı olduğu ve bütün dünyaya Türklerden yayıldığı bilinmektedir. Lokumun, meyve özleri katılarak meyvelisi, bademlisi, fındıklısı, fıstıklısı, cevizlisi, kaymaklısı, güllüsü gibi değişik çeflitleri yapılabilir. Bu katkı malzemeleri, lokum ateşten indirilmeden evvel konulur. Afyon bu geleneksel lezzetin yaygın bir şekilde üretildiği illerimizdendir. Kaynak : "Anadolu'nun Kilidi Afyon" kitabından 10.04.2014 tarihinde alınmıştır.
Görüntülenme Sayısı : 9775    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 26 Eylül 2017 Salı