Cevizli Sucuk - Mardin
İlimizde yetişen Mazruna Üzümünün sıkılması sonucunda çıkan şire adlı üzüm suyunun kazanlarda kaynatılıp bulamaç haline getirildikten sonra özenle seçilen ve ipe dizilen cevizlerle birleşmesi sonucu cevizli sucuk elde edilir.
Sonbahar aylarında üzümlerin ve cevizlerin yetişmesinden sonra bahçelerde cevizli sucuk yapılır. Geçmişte evlerde kışın tüketilmek amacıyla hazırlanırdı. Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Cevizli Sucuk, Fotoğraf: Baki ATEŞ
Cevizli Sucuk, Fotoğraf: Baki ATEŞ
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7158
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2020 Salı