Karaman Elması - Karaman
Karaman’da ekonomik olarak elma yetiştiriciliği 1960’lı yıllara dayanmaktadır. 1970’li yıllara gelindiğinde, yeni elma çeşitleri yaygınlaşmaya başlamıştır. Son yıllarda ise, daha çok ihracata dönük elma üretimi önem kazanmaya başlamıştır. Elma üretimi için, ekolojik şartların son derece uygun olduğu Karaman’da çiftçilerin bilinçli olarak çalışması, etkili ve kontrollü olarak yapılan bakım ve zirai mücadele işlemleri sayesinde kaliteli pazar değeri yüksek elma üretimi büyük bir hızla artmaktadır. Özellikle son yıllarda sulanan tarım alanının artması, elmacılığı olumlu yönde etkilemektedir. Karaman yaklaşık olarak Ülke üretiminin %15-20 elma üretimini gerçekleştirmektedir. Karaman'da kendine has aramosı ile elma çeşitliliği olarak Klasik, Yarı Bodur ve Tam Bodur ağaçlarda; Starking, Golden, Amasya Grany Smith, Arap Kızı, Fuji, Gala vb. elma üretimi gerçekleştirilmektedir. http://www.karamankulturturizm.gov.tr/ adresinden 11 Ağustos 2014 tarihinde alınmıştır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4027
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
04 Ocak 2018 Perşembe