Konuralp (Kasaba Pirinci) - Düzce
Kalitesi ve lezzeti dolayısıyla talep gören, Osmanlı’da saray mutfaklarına giren Konuralp pirinci, İlimiz Merkez Konuralp bölgesinde yetiştirilmektedir. Konuralp Pirinci pilavının salamura tuzla birlikte ılık suda 1-2 saat bekletilmesi, ardından pirinçlerin kırılmaması için süzgeç yardımıyla el değdirmeden bol soğuk su ile iyice durulanması ve pilavın demlenmesinin ardından oklava ile karıştırılarak dinlendirilmesi tavsiye edilir.
Konuralp (Kasaba) Pirinci
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Konuralp (Kasaba) Pirinci
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Konuralp (Kasaba) Pirinci
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6836
Eklenme Tarihi :
29 Mayıs 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
30 Mayıs 2018 Çarşamba