­ PEZUK TURŞUSU | Kültür Portalı

Pezuk Turşusu - Sivas

Bu yemek pancarın saplarından yapılan turşudan (ki buna pezuk turşusu denir.) yapılır. Sonbaharda pancarın dalları ince ince ayrılıp (sıpırtılıp) haşlanır ve küplere turşusu vurulur. Bu Sivas’ta en fazla yapılan turşu olup yemeklerin ve pilavların yanında yenildiği gibi mıhlaması da yapılır. Yıkanan turşu ince ince doğranır; yağı, kıyması, doğranmış soğanı ve tuzu koyulup kavrulur. Mıhlama sahanına alınır, sahanın büyüklüğüne göre üç veya dört yumurta kırılır.

Kaynakça: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5314    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Aralık 2017 Çarşamba