Pezuk Turşusu - Sivas
Bu yemek pancarın saplarından yapılan turşudan (ki buna pezuk turşusu denir.) yapılır. Sonbaharda pancarın dalları ince ince ayrılıp (sıpırtılıp) haşlanır ve küplere turşusu vurulur. Bu Sivas’ta en fazla yapılan turşu olup yemeklerin ve pilavların yanında yenildiği gibi mıhlaması da yapılır. Yıkanan turşu ince ince doğranır; yağı, kıyması, doğranmış soğanı ve tuzu koyulup kavrulur. Mıhlama sahanına alınır, sahanın büyüklüğüne göre üç veya dört yumurta kırılır.
Kaynakça: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pezuk Turşusu
(İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi)
Görsel Sahibi: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5314
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
20 Aralık 2017 Çarşamba