Ankara Tava (Fırında) - Ankara
Ankara Tava Malzemeleri Nelerdir
- 7 kg et
- 2 kg pirinç
- 700 g tereyağı
- 1 adet domates
- 100 g yeşil biber
- Tuz
Ankara Tava Nasıl Yapılır
En az bir gün önceden kesilip dinlendirilen toklunun (Bir yıllık erkek kuzu) kol ya da kaburgasının alt çeyreğinden hazırlanan etler zarlarından temizlenerek el ayası büyüklüğünde parçalara ayrılır. Özel bakır tavanın içerisine yerleştirilen etlerin üzerini örtecek miktarda su konur. Tuzu atılarak odunla ısıtılan tava fırınına verilir. Bu sırada fırın orta hararette olmalıdır. Etin fırında kalma suresi 5 saat kadardır. Fırından çıkan etin suyuna ayıklanmış pirinç salınır, tereyağı ilave edilir. İçine yeşil biber ve domates doğranır. Pişmesi için fırına verilir, pilavın fırında pişme süresi yaklaşık 40 dakikadır. Fırında pişen pilavın üzerine daha önce fırından çıkan etler döşenir; tekrar fırına verilerek 10 dakika daha kızartılıp servise hazır hale getirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Ankara tava
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7003
Eklenme Tarihi :
04 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı