Araka - Bartın
Arakaya "Kabuklu Bezelye Yemeği" de denilmektedir.
Araka Malzemeleri Nelerdir
- 500 g araka (Kabuklu Bezelye)
- 2 kuru soğan (küp küp doğranmış)
- 1 adet taze kırmızı biber (doğranmış)
- 2 adet küçük havuç (yuvarlak dilimlenmiş)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su
Araka Nasıl Yapılır
Arakaların kılçıklarını ayıklayınız. Tencereye sıvı yağ koyarak soğan, havuç ve kırmızı biberi kavurunuz. Salça ilave edip kavrulma işlemine devam ediniz. Bezelyeleri ekleyip suyu koyunuz. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alınız. Tuz ekleyiniz. 15 dakika sonra ocaktan alınıp servis edebilirsiniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Araka
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
22657
Eklenme Tarihi :
13 Mayıs 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı