­ BAKLA ÇORBASI | Kültür Portalı

Bakla Çorbası - Bolu

Bakla Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 100 g kıyma
  • 4 kaşık süzme yoğurt
  • 2 kaşık un
  • Tuz, karabiber, dere otu
  • 1 adet yumurta

Bakla Çorbası Nasıl Yapılır

Soğanlar ince ince doğranır. Kıyma ile beraber kavrulur. Baklalar küçük küçük doğranır, domates rendeleri de ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Sıcak su ve tuz eklenerek baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bir yandan diğer tarafta süzme yoğurt, yumurta ve un boza kıvamına gelene kadar karıştırılır. Tencerede kaynamakta olan karışımdan yoğurt karışımına biraz alınır ve hepsi beraber yavaş yavaş tencereye boşaltılırken karıştırmaya devam edilir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kapatıldıktan sonra dereotu ve karabiber ilave edilir.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6524    Eklenme Tarihi : 11 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba