Sütlü Kabak - Muğla
                
                
                    Sütlü Kabak Malzemeleri Nelerdir
	- 500 g yemeklik kabak
 
	- 1 adet soğan
 
	- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
 
	- 2-2,5 su bardağı kadar süt
 
	- Tuz
 
	- Karabiber 
 
	- ½ çay bardağı zeytinyağı
 
Sütlü Kabak Nasıl Yapılır
Soğan doğranır, zeytinyağı ile tencerede kavurmaya alınır. Kabaklar yıkanır, kabukları soyulmadan kuşbaşı şekilde doğranır, soğan pembeleşince ilave edilir. Toz kırmızı biber yanmasın diye bir-birbuçuk çay bardağı kadar sıcak su katılarak kabak iyice kavrulur. Süt eklenir. Süt miktarı, kabak seviyesini geçecek kadardır. Sütle birlikte bir-iki taşım kaynatılır. Bu yemeğin kıvamı, çorbadan biraz daha koyu olmakla birlikte yine kaşıkla yenebilecek şekildedir. Sütlü kabak yemeği, üzerine tuz ve karabiber serpip ocaktan indirdikten sonra servise hazır demektir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Sütlü Kabak
                                            Görsel Sahibi: Aydın DURDU
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        3416   
                            Eklenme Tarihi :
                                07 Haziran 2017 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                04 Mart 2025 Salı