Bolu Usulü Patates Çorbası - Bolu
Bolu Usulü Patates Çorbası Malzemeleri Nelerdir (6-8 Kişilik)
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- Sıvıyağ
- Tuz, su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber
Bolu Usulü Patates Çorbası Nasıl Yapılır
Patatesler küp küp doğranır. Tencereye sıvı yağ konur. İnce ince doğranan soğanlar kavrulur, patatesler sotelenir. Sarımsak eklenir. Pişmeye bırakılır. Diğer tarafta terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un biraz su ile çırpılır. Yumuşayan patateslere yavaş yavaş ilave edilir. Tuzu da konur. 5 dakika daha pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber dökülür.
Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Bolu Geleneksel Mutfak
Bolu Usulü Patates Çorbası
Görsel Sahibi: Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15604
Eklenme Tarihi :
11 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
27 Nisan 2022 Çarşamba