Bişi - Artvin
Bişi Malzemeleri Nelerdir
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Kızartmak için 2 su bardağı yağ
- 1 su bardağı ılık su
Bişi Nasıl Yapılır
Maya ılık su ve şekerle eritilir. Daha sonra mayayı çoğaltmak için biraz un ilave edilerek olgunlaşmaya bırakılır. Un hamur kabına alınarak tuz, maya ve su ilave edilerek hamur iyice yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılılarak 1,5 misli kabarıncaya kadar bekletilir. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Bezeler tabak büyüklüğünde yayılır ve ortasına delik açılılarak daha önce kızdırılan yağa atılarak iki tarafı da kızartılır.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü, Editör: S. Engin, Şubat 2022
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
954
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Ekim 2025 Çarşamba