Amasya Mücveri - Amasya
Amasya Mücveri Malzemeleri Nelerdir
- 1 demet maydanoz
- 6 adet yumurta
- 3 kaşık un
- Tuz, kara biber,
- 1 su bardağı sıvı yağ
Amasya Mücveri Nasıl Yapılır
Maydanozlar ayıklanır, yıkanır, kıyılır. Yumurtalar kırılarak un ilave edilir. Tuz, kara biber katılır. Bir tavada 1 su bardağı sıvı yağ kızdırılır. Hazırlanan bulamaçtan kepçe ile kızgın yağa çay tabağı büyüklüğünde tavaya dökülür, iki tarafı kızartılır. Servis tabağına alınır. Sıcak veya soğuk olarak yenilebilir.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Mücveri
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4102
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba