Buğday Diş Top Tarhana Çorbası - Isparta
Buğday Diş Top Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 5 top tarhana
- 1 su bardağı haşlanmış nohut veya haşlanmış börülce (karnıkara)
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- 5 su bardağı su
Buğday Diş Top Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
Top tarhana geceden ılık suyla ıslatılır. Ertesi gün, tencereye konularak üzerine su eklenir. İsteğe göre haşlanmış nohut ya da börülce ilave edildikten sonra, ara ara karıştırılarak yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır. 1 çorba kaşığı salça, kızdırılmış tereyağında kavrularak çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası 1
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası 2
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
16242
Eklenme Tarihi :
13 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2023 Salı