Ispanak Musakkası - Isparta
Ispanak Musakkası Malzemeleri Nelerdir
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika
- 2 kg ıspanak sapı
- 250 g kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Su veya yoğurt suyu
Ispanak Musakkası Nasıl Yapılır
Ispanaklar ayıklanıp sapları doğranarak yıkanır. Tencere içerisinde kıyma yağda kavrularak, bir kaşık salça ve ince doğranmış soğan ilave edilip bir veya iki dakika kadar kavrulur. Önceden doğranarak hazır hale getirilen ıspanak sapları eklenerek su veya (hafif mayhoş ve daha lezzetli olması için) yoğurt suyu dökülüp, tuzu ilave edilerek pişirilir. Pişen musakka dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ispanak Musakkası
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3591
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı