Burmalı Amasya Çöreği - Amasya
Burmalı Amasya Çöreği Malzemeleri Nelerdir
- 3 kg un
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- 1 kg dövülmüş haşhaş
- 3 su bardağı sıvı yağ
- 500 gr ceviz içi
- Üzerine sürmek için 1 adet yumurta
Burmalı Amasya Çöreği Nasıl Yapılır
Çukurca bir kaba un ve malzemeler konur. Ilık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. Mayalanması için üzerine temiz bir bez örtülerek dinlendirilir. (Yaklaşık 1 saat) mayalanan hamurdan 4 adet beze yapılır. Bezeler hamur tahtasının da yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açılarak üzerine hazırlanan harçtan 1 miktar sürülür. Ayrı bir yerde ikinci beze aynı şekilde hazırlanır birinci bezenin üzerine konur. Üçüncü ve dördüncü bezelerde aynı şekilde hazırlanınca hepsi üst üste gelecek şekilde dizilir. 5 cm lik bantlar halinde kesilir kesilen bantlar bükülerek yağlanmış tepsiye ister düz ister yuvarlak olacak şekilde yerleştirilir üzerine çırpılmış yumurta sürülür. 10 ar santim arayla bıçakla kesilir. 10 dk. dinlendirilir ve fırına sürülür üzeri kızarınca servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Burmalı Amasya Çöreği
Görsel Sahibi: Amasya İl Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5131
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba