Dalleme Salatası - Muğla
Malzemeler:
-4-5 demet dalleme
-3-4 diş sarımsak
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1-2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Dalleme dalları ve gövdesi toplandıktan sonra sıyrılarak yaprak kısımlarından arındırılır, bir tencerede kaynatılan suda haşlanır, süzülür. Üzerine dövülmüş sarımsak eklenir ve sıcak zeytinyağı gezdirilir. Celplemesinde ise haşlanan dallemenin üzerine yağda kavrulan un, salça, az su, limon suyu ve sarımsak karışımından oluşan sos dökülür.
Dalleme salatası limon ile servis edilir, isteyen yerken üzerine sıkar. Deniz ürünlerinin yanında hem salata hem meze olarak tercih edilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1923
Eklenme Tarihi :
07 Haziran 2017 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
13 Haziran 2017 Salı