­ DÜĞÜN ÇORBASI | Kültür Portalı

Düğün Çorbası - Ankara

Düğün Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • ½ kg yarma
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)
  • Tuz

Sosu İçin:

  • Tereyağı
  • Nane
  • Kırmızı toz biber

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır

Bir tencere içine yoğurt, yumurta ve un konularak iyice karıştırılır. İçine yarma, nohut, tuz ilave edilerek tekrar karıştırılıp ocağa alınır. Ocakta bir tahta kaşık ile kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır. Yarma ve nohut iyice pişene kadar işlem devam eder. Başka bir yerde ise yağda pul biber hafif pembeleştirilip üzerine dökülerek servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 5026    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2022 Perşembe