­ EŞKİ LAHANA | Kültür Portalı

Eşki Lahana - Bayburt

Ekşi Lahana Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g parça et veya kavurma
  • 1 kg ekşi lahana (salamura)
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı börek yağı
  • 1 adet kuru soğan (orta)
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı salça (domates)
  • 1 tutam tuz

Ekşi Lahana Nasıl Yapılır

Su ile et yaklaşık 20 dakika haşlanır. Önce üzerine bulgur ilave edilerek bir taşım kaynaması sağlanır, sonra küçük küçük doğranmış ekşi lahana ilave edilir. Bir başka kapta soğanlar pembeleşinceye kadar yağ, kırmızı biber, salça karıştırılarak pişirilir. Bu karışım ekşi lahananın içine konulur. Kavurma ile pişirilerek bu aşamada karışım ilave edilir ve yaklaşık 45 dakika pişirilir. Bir müddet dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Bayburt Geleneksel Mutfak

Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 7600    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2022 Perşembe