Eşki Lahana - Bayburt
Ekşi Lahana Malzemeleri Nelerdir
- 250 g parça et veya kavurma
- 1 kg ekşi lahana (salamura)
- 1 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı börek yağı
- 1 adet kuru soğan (orta)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı salça (domates)
- 1 tutam tuz
Ekşi Lahana Nasıl Yapılır
Su ile et yaklaşık 20 dakika haşlanır. Önce üzerine bulgur ilave edilerek bir taşım kaynaması sağlanır, sonra küçük küçük doğranmış ekşi lahana ilave edilir. Bir başka kapta soğanlar pembeleşinceye kadar yağ, kırmızı biber, salça karıştırılarak pişirilir. Bu karışım ekşi lahananın içine konulur. Kavurma ile pişirilerek bu aşamada karışım ilave edilir ve yaklaşık 45 dakika pişirilir. Bir müddet dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Bayburt Geleneksel Mutfak
Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Eşki Lahana
Görsel Sahibi: Feridun HACIHASANZADE
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7600
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2022 Perşembe