­ GİLABURU ŞERBETİ | Kültür Portalı

Gilaburu Şerbeti - Kayseri

Gilaburu Şerbeti Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg gilaburu meyvesi
  • 3 bardak su
  • 1 su bardağı toz şeker

Gilaburu Şerbeti Nasıl Yapılır

Yıkanan meyvenin suyu ellle sıkarak çıkartılır. Bir kevgir ile sıkılan su süzülür. Bir tencereye su ve şeker konulup ocağın üzerinde 15 dakika kaynatılır. Gilaburu suyu da eklendikten sonra karıştırılıp altı kapatılır. Bir saat oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabında soğutulup servis edilir

Kaynak: Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı,  Yunus Emre AKKOR, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2019

Görüntülenme Sayısı : 1884    Eklenme Tarihi : 22 Eylül 2023 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2023 Çarşamba