Hamsi Tava - Ordu
Hamsi Tava İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg hamsi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- biraz mısır unu
- limon
- tuz
Hamsi Tava Nasıl Hazırlanır?
Hamsiler ayıklanarak yıkanır ve tuzlanır. Hamsinin iki tarafı da unlanır. Bir tavada yağ kızdırılır. Hamsiler tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir. Hamsiler kızartılır. Tavanın kendi kapağı ile çevrilerek diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır servis tabağına alınır üzerine limon sıkılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Hamsi Tava
Görsel Sahibi:
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7676
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
27 Mayıs 2019 Pazartesi