­ KAŞIK HELVASI | Kültür Portalı

Kaşık helvası - Bartın

Kaşık Helvası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 paket margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 2 paket (250 g) pudra şekeri

Kaşık Helvası Nasıl Yapılır

1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5830    Eklenme Tarihi : 04 Ekim 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı