Kaşık helvası - Bartın
Kaşık Helvası Malzemeleri Nelerdir
- 1 paket margarin
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
- 2 paket (250 g) pudra şekeri
Kaşık Helvası Nasıl Yapılır
1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Kaşık Helvası
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5830
Eklenme Tarihi :
04 Ekim 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı