Sırma (Çörek) - Isparta
Sırma Malzemeleri Nelerdir
Sırma Nasıl Yapılır
Sırma, çörek, pestil gibi isimlendirilen bu tatlı bütün meyvelerle yapılabilir. Mesela eriği seçecek olursak, erikler yıkandıktan sonra bir kazanda kaynatılır. İyice pişen erikler bir kevgire alınır ve kevgirden ezilerek geçirilir. Bir sininin üstüne elde edilen marmelat dökülür. Sinide iyice yayılır. Birkaç gün sinide duran erik marmelatı kurur. Serin yerde muhafaza edilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sırma (Çörek)
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3024
Eklenme Tarihi :
02 Nisan 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
10 Ağustos 2023 Perşembe