Özel gün yemeklerinden olan keşkek düğünlerde, bayramlarda, köy hayırlarında yaygın olarak yapılmaktadır.
Keşkek Malzemeleri Nelerdir
- Keşkeklik buğday,
- Tavuk eti (didilmiş)
- Kuru soğan (rendelenmiş)
- Kimyon
- Biber, tuz
Sosu İçin:
- Çiçekyağı
- Kırmızı toz biber
Keşkek Nasıl Yapılır
Keşkeklik buğday yıkanıp bol su ile ocağa konur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğdaylar yumuşadıktan sonra içine pişirilip didilmiş tavuklar suyu ile birlikte konur. Ayrı bir tavada ince rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kavrulup kaynayan tencereye dökülür. Kimyon, karabiber ve tuz eklenerek devamlı karıştırılarak pişirilir.
Sosu için: Küçük tavada çiçekyağını kızdırdıktan sonra toz biber ilave edilip arzuya göre keşkek servis yapılırken üzerine dökülür.
Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bursa Geleneksel Mutfak