Sirkeli Kelle Çorbası - Karabük
Sirkeli Kelle Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg işkembe ya da kelle kullanılabilir
- Bir çay bardağı sirke
- 6 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- Kırmızı ve karabiber
- Tuz
Sirkeli Kelle Çorbası Nasıl Yapılır
Kelle veya işkembe özenletemizlenip iyice yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede pişirilir. Sonra küçük parçalar halinde kesilir. Tereyağı unla kavrulur (miyane). Sulandırılarak içine sirke, sarımsak, tuz ve baharatlar ilave edilerek bütün malzemeler beraber tekrar kaynatılır. Sıcak ikram edilir.
Sirkeli Kelle Çorbası
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3240
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı